معرفی کامل exFAT qnap

مدل های کیونپ و سازگاری آن با exFAT qnap

 

با توجه به افزایش میزان توان ذخیره سازی اطلاعات در عصر امروز، یکی از چالش های موجود را می توان متمرکز نمودن عمل ذخیره سازی دانست؛ زیرا باعث می شود مدیریت داده ها نیز متمرکز شود. به همین خاطر شرکت ها و سازمان های مختلف همواره به دنبال راهی برای متمرکز ساختن داده های خود هستند. مدیریت فایل ها در بیشتر مواقع از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. چون در یک سازمان و شرکت می بایست با سرعت بالایی فایل ها ذخیره شده و قابلیت انتقال را نیز داشته باشند. شرکت کیونپ با تولید حرفه ای ذخیره ساز تحت شبکه و استفاده از فرمت exFAT qnap توانسته به طور مناسبی به این نیاز ها پاسخ دهد. در ادامه به طور مفصل در خصوص این نوع فرمت و کارایی آن، مطالب مفیدی به شما ارائه خواهیم داد.

بررسی exFAT qnap

جالب است بدانید که فرمت ایکس فت برای اولین بار در سال 2006 ارائه شد و به مرور زمان برای سیستم عامل های مختلف مورد استفاده قرار گرفت.برای تعریف exFAT qnap به زبان ساده باید بگوییم که این فرمت استاندارد که در ابتدا تنها برای فلش مموری ها مورد استفاده قرار می گرفت، می تواند عمل ذخیره سازی را سرعت ببخشد.

سیستم فایل exFAT برای کارت های SD و سایر دستگاه های ذخیره ساز به میزان خیلی زیادی مورد توجه قرار گرفته اند، زیرا دیگر محدودیت های سیستم های قبلی را ندارد؛ چون برای مثال مدل های قدیمی توانایی ذخیره سازی فایل هایی با اندازه 4 گیگابایت و بیشتر را نداشتند، با استفاده از این فرمت دیگر هیچ گونه محدودیتی برای ذخیره سازی فایل های مختلف وجود ندارد؛ به این معنا که شما می توانید فایل های گوناگون را با اندازه های مختلف به راحتی و با سرعت بسیار بالا ذخیره سازی و یا انتقال دهید. از طرف دیگر exFAT می تواند از فایل های رسانه ای تا حجم 128 PB پشتیبانی کند به همین خاطر این یک انتخاب عالی برای روند ذخیره سازی آینده در درایو های USB و همچنین کارت حافظه  SDخواهد بود.

از آنجا که QNAP NAS به طور پیش فرض از سیستم های exFAT پشتیبانی نمی کند، QNAP با مایکروسافت و Paragon Software Group همکاری کرده است تا درایور exFAT qnap سفارشی را برای QNAP NAS ارائه دهد. این درایور اجازه می دهد تا دستگاه های exFAT توسط NAS مورد استفاده قرار گیرد و امکان پشتیبان گیری از محتویات دستگاه و استفاده از آن ها با برنامه های کیونپ را ممکن سازد.

فرمت مورد نیاز exFAT qnap

باید بدانید که بسیاری از کاربران قصد دارند هارد اکسترنال و یا درایو USB خود را جهت عمل تهیه نسخه پشتیبان یا همان پشتیبان گیری ذخیره ساز کیونپ فرمت نمایند. اما متاسفانه آن ها هیچ ایده ای برای انتخاب قالب مناسب جهت ذخیره سازی خارجی ندارند.
exFAT qnap در ذخیره ساز این شرکت را می بایست به صورت EXT3، NTFS، FAT32، EXT4 و یا +HFS قالب بندی نمود.

در این جا باید بگوییم که قالب مناسب بایستی بر اساس موارد زیر انتخاب شود:

•    اگر می خواهید از دستگاه Mac OS به درایو دسترسی پیدا کنید باید آن را به سیستم فایل HTFS+ تبدیل نمایید.

•    اگر می خواهید از رایانه ویندوز به درایو دسترسی پیدا کنید باید آن را به سیستم فایل FAT32 یا NTFS  فرمت کنید.

•    اگر فایل های بزرگ تر از 4 گیگابایت را در پارتیشن قرار می دهید، به NTFS فرمت کنید.

•    علاوه بر این، سیستم فایل NTFS دارای ویژگی امن در مقایسه با FAT32 است.

•    اگر به عملکرد و ثبات پشتیبان گیری اهمیت می دهید، به EXT3 یا EXT4 قالب بندی نمایید. توجه داشته باشید که این دو فرمت توسط ویندوز قابل خواندن نیست، بهتر است برای خواندن آن، از یک سی دی لینوکس قابل بوت کمک بخواهید.

•    برای حجم دیسک های بزرگ تر از 2 ترابایت ، توصیه می شود آن ها را در سیستم فایل  EXT4، NTFS یا HFS+ فرمت کنید.

 برخی از کاربران می خواهند درایو خارجی با فرمت exFAT qnap  را شناسایی کرده و توسط QNAP NAS استفاده شود، خوشبختانه امروزه این امر به راحتی امکان پذیر می باشد.

 چگونه درایو خارجی را تحت QNAP NAS قالب بندی کنیم؟

 گفتنی است که انجام قالب بندی USB خارجی QNAP یا قالب بندی هارد دیسک بسیار آسان است برای انجام آن باید مراحل زیر را طی کنید:

1.    درایو خارجی را به USB یا پورت ESATA NAS متصل کنید و جزئیات آن را در Storage Manager  مشاهده کنید.

2.    چهار گزینه در نوار ابزار موجود است که شما بایستی در مرحله دوم روی Format کلیک کنید.

3.    در این مرحله، گزینه های سیستم فایل را از منوی کشویی انتخاب کنید، قالب بندی را شروع کرده و منتظر بمانید تا فرآیند به پایان برسد.

 چند نکته قابل توجه در خصوص قالب بندی برای exFAT qnap :

•    از QTS 4.1 شروع کنید زیرا برچسب گذاری برای دستگاه های USB خارجی پشتیبانی می شود.

•    برای ویرایش برچسب درایو ، روی "اطلاعات ذخیره سازی" کلیک کنید و برچسب نام پوشه مشترک این دستگاه USB در File Station می شود.

 برخی مواقع مشکلاتی به وجود می آید به عنوان مثال، ممکن است هنگام قالب بندی دیسک خارجی در QNAP NAS  با قالب بندی ناموفق یا خطای سیستم فایل ناشناخته مواجه شوید، که در این صورت باید به سایر ابزارهای مفید قالب بندی دیسک مراجعه کنید تا به راحتی مشکل شما برطرف گردد.

 راه ساده تر برای انجام قالب بندی ذخیره سازی خارجی QNAP

یک راه حل برای قالب بندی HDD خارجی  exFAT qnap استفاده از یک ابزار قالب حرفه ای در سیستم عامل دیگر مانند سیستم عامل ویندوز است.  از این گذشته ، امروزه دسترسی به رایانه شخصی مبتنی بر ویندوز بسیار عمل آسانی است، برای انجام این کار، توصیه می شود از استاندارد AOMEI Partition Assistant استفاده کنید، زیرا این نوع استاندارد این امکان را به شما می دهد تا هارد اکسترنال را به راحتی به EXT2، EXT3، EXT4، FAT32، exFAT qnap   و NTFS قالب بندی کنید.

حتما درایو خارجی را به رایانه ویندوز وصل کنید و مطمئن شوید که قابل تشخیص است سپس ابزار قالب رایگان را بارگیری کنید و آن را بر روی رایانه Windows (Windows 10/8.1/8/7/XP/Vista) نصب کرده و درایو خارجی را برای QNAP NAS قالب بندی نمایید.

مراحل ساده قالب بندی برای exFAT qnap به صورت زیر است :

1.    AOMEI Partition Assistant را در همان رایانه Windows اجرا کنید. در رابط اصلی، درایو خارجی را پیدا کنید، روی آن راست کلیک کرده و Format Partition را انتخاب نمایید.

2.    Edit Partition Label از منوی کشویی File System مناسب را انتخاب کرده و Cluster Size را انتخاب نمایید.

3.    پیش نمایش نتیجه برای اجرای عملیات معلق به شما نشان داده خواهد شد که در این صورت باید بر روی Apply  کلیک کنید.

شما می توانید بدون از دست دادن اطلاعات، NTFS  را به FAT32 تبدیل کنید. برای قالب بندی درایو خارجی QNAP ، لطفاً به AOMEI Partition Assistant Professional مراجعه کنید. لازم به گفتن است که انجام قالب بندی درایو خارجی QANP تا زمانی که سیستم فایل مناسب را بشناسید، بسیار آسان است. دقت داشته باشید که به غیر از قالب بندی دیسک خارجی، می توانید هارد دیسک را کاملاً پاک کرده و SSD را با استفاده از AOMEI Partition Assistant Pro به طور ایمن پاک نمایید.

انواع کاربرد exFAT qnap چیست؟

شرکت ها می توانند از  exFAT qnap در فیلد های مختلفی استفاده کنند، برای مثال این سیستم فایل قابلیت استفاده در تلفن های همراه، دوربین های فیلمبرداری دیجیتال، شبکه های کامپیوتری و... را دارد که البته قیمت هر کدام با توجه به نوع کارایی مختلف می باشد. تولید کنندگان این گونه وسایل برای فراهم ساختن راحتی هر چه بیشتر مشتریان خود و همچنین به روز بودن، به نوعی مجبور به استفاده از این سیستم فایل می باشند.

جالب توجه است که طراحی برخی دستگاه های خانگی مثل تلویزیون های صفحه تخت و... به گونه ای است که از فرمت exFAT به خوبی پشتیبانی می کنند.

امروزه ارسال رسانه ها با ظرفیت بالا توسط برخی فروشندگان، با استفاده از سیستم فایل exFAT صورت می گیرد.

با توجه به مطالب گفته شده می توان به این نتیجه رسید که در سال های اخیر میزان استفاده از سیستم فایل exFAT افزایش چشمگیری داشته است. 

چگونگی ویرایش exFAT qnap

 با افزایش ظرفیت و افزایش داده های منتقل شده، عملیات نوشتن باید کارآمدتر شود. کارت های SDXC که در  UHS-I اجرا می شوند، دارای حداقل سرعت نوشتن 10 مگابیت بر ثانیه هستند و exFAT qnap در دستیابی به این توان از طریق کاهش سربار سیستم فایل در تخصیص خوشه ای نقش دارد. این امر با معرفی یک نقشه بیتی خوشه ای جداگانه انجام می شود که در آن وضعیت رزرو هر خوشه (رزرو شده/رایگان) تنها با یک بیت ردیابی می شود و نوشتن را به FAT بسیار بزرگ تری کاهش می دهد.
 علاوه بر آن، یک بیت در پرونده دایرکتوری نشان می دهد که فایل به صورت پیوسته است و به درایو exFAT qnap  می گوید که FAT را نادیده بگیرد، این بهینه سازی تا حدی در سایر سیستم های فایل مشابه است، با این تفاوت که فقط در مورد فایل های کامل اعمال می شود.

چگونه می توان به دیسک خارجی با فرمت EXT4 در ویندوز دسترسی پیدا کرد؟

 درایور ها و برنامه های خاصی وجود دارد که می توانید آن ها را به صورت رایگان بارگیری کرده و بر روی رایانه Windows  خود اجرا کنید تا به داده ها در پارتیشن یا درایو (خواندن و نوشتن) دسترسی داشته باشید. Ext2Fsd یک درایور منبع باز برای رایانه های دارای ویندوز است که شما می توانید از وب سایت رسمی و یا نمایندگی معتبر کیونپ در ایران به راحتی بارگذاری و نصب نمایید. گزینه دیگر Freeware Linux Reader for Windows است که تنها نوع دسترسی خواندنی و نه نوشتنی را  به سیستم فایل ها مانند EXT4 و فایل سیستم های HFS و HFS+ اپل فراهم می کند.
 همچنین می توانید Ext2Read را امتحان کنید که دسترسی دوباره را فقط برای خواندن دیسک ها و پارتیشن های EXT4 را فراهم می نماید.

مدل های کیونپ و سازگاری آن با exFAT qnap

اگر به دنبال بهترین مدل ذخیره ساز کیونپ هستید که با exFAT qnap سازگاری بالایی داشته باشد، مطالب این قسمت را از دست ندهید؛ زیرا در این بخش بهترین مدل سازگار با این فرمت و مدل هایی که سازگاری ندارند را به شما معرفی خواهیم کرد.

سیستم مورد نیاز برای سازگاری با exFAT qnap  به صورت زیر است :

•    مجوز: درایور exFAT پس از خرید قانونی و فعال سازی مجوز به طور خودکار راه اندازی می شود.

•    مدل های پشتیبانی شده : درایور exFAT روی همه مدل های NAS که از QTS نسخه 4.3.0 یا بالاتر استفاده می کنند، کار می کند.

•    مدل های ناسازگار با exFAT qnap: TAS-268 ، TAS-168 ، TS-269H ، TS-228 ، TS-128 ، TS-421 ، TS-221 ، TS-121 ، TS-420 ، TS-220 ، TS-120 ، TS-  119 ، TS-119P ، TS-119P+، TS-119PII ، TS-219 ، TS-219P ، TS-219P+، TS-219PII ، TS-419 ، TS-419P ، TS-419P+، TS-419PII ، TS-112P ،  TS-212P ، TS-412 ، TS-212 ، TS-112 ، TS-410 ، TS-210 ، TS-110 و HS-210.

EXT4 چیست و چرا باید از آن در NAS خود استفاده کنیم؟

 لینوکس سیستم فایل توسعه یافته اصلی خود (ext) را در سال 1992 ایجاد کرد. این اولین دستگاهی بود که از یک سوئیچ سیستم فایل مجازی (VFS) استفاده کرد، ext به لینوکس اجازه می داد همزمان از چندین سیستم فایل در یک سیستم پشتیبانی کند. لینوکس از آن زمان تاکنون سه مدل را منتشر کرده است که این مدل ها عبارت اند از  ext2، ext3  و ext4.  از آن جا که همه این محصولات قبل از سال 2002 ایجاد شده اند، سازگاری برای اکثر کاربران مهم نخواهد بود. Ext4 همچنین از گسستگی فایل ها جلوگیری می کند، عمر حافظه فلش را افزایش می دهد و می تواند حجم و فایل های بزرگ تری را نسبت به نسخه های تکاملی خود مدیریت کند. 

با وجود آن که اجزای ext4 بسیار پیشرفته تر از سیستم فایل های فرمت قدیمی تر است، برنامه از نظر ظرفیت و کیفیت مهندسی محدود است. ext4 بازسازی فناوری توسعه یافته در اوایل دهه 1990 است، ظرفیت محدودی برای مدیریت بارهای مدرن داده دارد، علاوه بر آن، ext4 می تواند از حجم فایل بیشتر از 18 ترابایت پشتیبانی نکند، که این خصوصیت آن را به یک فضای ذخیره سازی متوسط برای داده های جدید تبدیل می کند.

شناخت مقایسه تفاوت های میان FAT32 ، exFAT  و NTFS 

بیشتر کاربران در عصر تکنولوژی با سوال های بسیار زیادی رو به رو می شوند؛ برای مثال آن ها می خواهند بدانند که استفاده از چه فرمتی برای هارد اکسترنال، فلش مموری و... مناسب تر است. زیرا همانطور که می دانید میان FAT32، exFAT و NTFS تفاوت هایی وجود دارد که این تفاوت ها باعث تغییر کاربرد در آن ها نیز می شود. به همین خاطر برای یک انتخاب صحیح و بهتر می بایست تا حدودی خصوصیات و محدودیت های هر کدام را بشناسید. بنابراین اگر می خواهید با انواع مختلف exFAT qnap آشنا شوید و تفاوت های آن را بدانید مطالب زیر را دنبال کنید، چون در ادامه به طور کامل هر کدام از FAT32، exFAT و همچنین NTFS می پردازیم و محدودیت های هر کدام را شرح می دهیم.

آشنایی با  FAT32

 FAT32 در مقایسه با سایر سیستم فایل ها، عمر بیشتری دارد به بیان دیگر قدیمی تر می باشد به همین خاطر شاهد برخی معایب و حتی مزایا در آن می باشیم برای مثال از معایب قدیمی بودن این سیستم فایل می توان به محدودیت فایل های جداگانه درایو و همچنین حجم پارتیشن اشاره کرد؛ زیرا شما تنها می توانید فایل هایی با اندازه کمتر از 4 گیگابایت و پارتیشن کمتر از 8 ترابایت را استفاده کنید. این نوع محدودیت کار با FAT32 را با مشکلاتی مواجه ساخته است که خوشبختانه در سیستم فایل های جدید مانند exFAT qnap محدودیت های این چنینی را نداریم. فلش درایو ها را می بایست به طور معمول با FAT32 فرمت نمود، زیرا این کار باعث می شود میزان سازگاری آن با کامپیوتر های نسل جدید و سایر دستگاه های دیگر مورد استفاده مثل کنسول بازی و... بالاتر رود. از این بحث می توان به این نتیجه رسید که FAT32 امروزه نیز کاربرد های خاص خود را دارد و به طور کامل کنار گذاشته نشده است.
با توجه به کارایی این نوع سیستم فایل در درایو فلش یو اس بی، به شما پیشنهاد می شود که در موارد دیگر مانند درایو های داخلی، آن را مورد استفاده قرار ندهید. دلیل این پیشنهاد آن است که FAT32 ویژگی های امنیتی مناسب را ندارد و علاوه بر آن فاقد مجوز مورد نیاز می باشد، پس در چنین مواقعی بهتر است از سیستم فایل های جدیدتری استفاده کنید که این مجوز مورد نیاز و همچنین ویژگی های امنیتی بالایی داشته باشد مانند NAFS. 

آشنایی با نوع سازگاری FAT32: این سیستم فایل سازگاری بالایی با کلیه نسخه های ارائه شده ویندوز از قدیم تا به امروز را دارد. به علاوه شما می توانید با سیستم عامل های مختلفی مانند مک، لینوکس و... نیز از این سیستم فایل به راحتی استفاده کنید

معرفی انواع  محدودیت ها: همانطور که در قسمت های قبل نیز اشاره نمودیم در FAT32 محدودیت هایی وجود دارد، به همین علت شما نمی توانید فایل هایی با حجم بیشتر از 4 گیگابایت و همچنین پارتیشن هایی بیش از 8 ترابایت را داشته باشید

 استفاده بهینه: استفاده از این نوع سیستم فایل در درایو هایی توصیه می شود که میزان سازگاری آن ها با دستگاه های مختلف بالا باشد.

  معرفی NTFS

 NTFS یک سیستم فایل بسیار جدید است که ویندوز از آن استفاده می کند به این صورت که در هنگام نصب ویندوز، درایو سیستم شما را با سیستم فایل NTFS فرمت خواهد نمود. NTFS محدودیت اندازه پارتیشن و همچنین اندازه فایل است. جدا از این محدودیت ها، NTFS  دارای سایر ویژگی های جدید تری نسبت به قبلی است. برای مثال از مجوز های فایل برای امنیت پشتیبانی می کند، همچنین در صورت خرابی رایانه شما، می تواند به سرعت در بازیابی خطا ها، کپی برای پشتیبان گیری، رمزگذاری، محدودیت سهمیه دیسک، پیوندهای سخت و سایر ویژگی های مختلف کمک کند. بسیاری از این موارد مخصوصا مجوز های فایل، برای درایو سیستم عامل بسیار مهم است.

 برای استفاده از آن باید پارتیشن سیستم ویندوز شما NTFS  باشد. بنابراین اگر یک درایو ثانویه در کنار ویندوز دارید و قصد دارید برنامه هایی را روی آن نصب کنید، پیشنهاد می شود حتما آن را به NTFS تغییر دهید، با این حال، NTFS  با تمام نسخه های اخیر ویندوز که ارائه شده است، کار می کند اما سازگاری محدودی با سایر سیستم عامل ها دارد. به عنوان مثال Mac OS X به طور پیش فرض فقط می تواند درایوهای NTFS را بخواند، نه اینکه برای آن ها بنویسد. هیچ یک از مدل های کنسول پلی استیشن سونی از NTFS پشتیبانی نمی کنند؛ حتی Xbox 360 که توسط مایکروسافت تولید شده است نیز نمی تواند درایو های NTFS را اجرا کند، اگرچه Xbox One  که محصولی جدید تر است، این توانایی را دارد.

 نوع سازگاری: قابلیت کار کردن با تمامی نسخه های ویندوز را دارد، اما به طور پیش فرض فقط برای مک قابل خواندن است و ممکن است در برخی موارد دیگر فقط امکان خواندن را به شما بدهد. سایر دستگاه ها، به جز Xbox One مایکروسافت از NTFS پشتیبانی نخواهند کرد.
انواع محدودیت ها: با استفاده از آن دیگر با هیچ محدودیت واقعی در اندازه فایل یا اندازه پارتیشن مواجه نخواهید شد، به همین خاطر به راحتی می توانید آن را مورد استفاده قرار بدهید.

 استفاده بهینه: می بایست آن را برای درایو سیستم ویندوز خود و سایر درایو های داخلی که فقط با ویندوز کار می کنند، به کار ببرید.

سیستم فایل exFAT qnap 

 exFAT مخفف Extended File Allocation Table است، این یک سیستم فایل است که توسط مایکروسافت در سال 2006 معرفی شد و شبیه فایل سیستم FAT32 است، اما محدودیتی برای سیستم فایل  FAT32 ندارد.

exFAT که برای جایگزینی FAT32 طراحی شده و همچنین برای حافظه های فلش مانند درایوهای فلش USB  و کارت های SD بهینه شده است. اگرچه برخی از موارد بسیار قدیمی ممکن است فقط از FAT32 پشتیبانی کنند.

 exFATqnap بسیار سازگارتر ازNTFS ، اما کاملاً با سازگاری FAT32 مطابقت ندارد و به کاربران اجازه می دهد فایل های بسیار بزرگتر از 4 گیگابایت مجاز توسط FAT32 را ذخیره کنند. به بیان دیگر محدودیتی در اندازه فایل یا اندازه پارتیشن وجود ندارد.

 نوع سازگاری: با تمام نسخه های ویندوز و نسخه های مدرن Mac OS X کار می کند و سازگار است.

استفاده بهینه: هنگامی که به ایجاد پارتیشن های بزرگ و ذخیره فایل های بزرگتر از 4 گیگابایت و یا به سازگاری بیشتری از آنچه NTFS ارائه می دهد، نیاز دارید، می توانید از سیستم فایل exFAT qnap استفاده کنید. بنابراین برای به اشتراک گذاری فایل های بزرگ، به ویژه بین سیستم عامل ها، exFAT qnap انتخاب بسیار مناسبی است.